Oldal: 1 / 1

Funding Union! A Bitcoin üzlet.

Elküldve: 2014.02.04. 20:54
Szerző: Johnny
Funding Union!

Nézd meg mi az a Funding Union és miért érdemes minél előbb beregisztrálni.

Részletes infók és magyar videók!

„A Bitcoin egy digitális fizetőeszköz, amelyet 2009-ben Satoshi Nakamoto hozott létre. Az elnevezés vonatkozik továbbá a fizetőeszközt kezelő nyílt forráskódú szoftverre, és az azzal létrehozott elosztott hálózatra is.
A többi elektronikus fizetőeszköztől eltérően a Bitcoin nem függ központi kibocsátóktól és hatóságoktól. A Bitcoin a peer-to-peer hálózat csomópontjai által tárolt elosztott adatbázisra támaszkodik. Az adatbázis tartalmazza a fizetések adatait, garantálva az elektronikus fizetőeszközökkel szembeni alapvető követelményeket. A biztonságot digitális aláírások és proof-of-work rendszer adja.”
forrás: wikipédia

A Bitcoin rendszer közvetlen versenytársaihoz képest működésmódjában egyedi, megoldásaiban kiérlelt, és elérte azt a kritikus tömeget, amikor már érdemes vele foglalkozni.
Éppen egyedisége miatt érdemes először azt megvizsgálni, hogy miben tér el a többi digitális fizetőeszköztől:
Nincs mögötte egyetlen multinacionális nagyvállalat, neves bank, sőt még néven nevezhető ország sem, mert egy független, szabad, decentralizált, nemzetközi rendszer.
Jól dokumentált, átlátható, a protokollja publikus, a kliensszoftvere nyílt forráskódú, az adatbázisa elosztott (nem egy vagy néhány központi szerveren tárolja a tranzakciókat, hanem a teljes tranzakciótörténet ott van minden felhasználó gépén), a kapcsolódás a rendszerhez peer-to-peer (a torrentezéshez hasonlóan az információt a felhasználók számítógépei tárolják, a kapcsolatfelvétel egy IRC-csatornán keresztül történik).
Nem az egyes tranzakciók titkosak, hanem a felhasználók valódi kiléte. Nevek és bankszámlaszámok helyett itt csak hosszú, értelmetlen karaktersorozatból álló címek vannak, amik akár tranzakciónként változhatnak. A rendszerben tehát nehezen visszakövethetően, akár teljesen anoním módon tudunk vásárolni.
Bitcoinokhoz (rövidítése: BTC) többféleképp is hozzájuthatunk:
nyújthatunk valamilyen szolgáltatást, árulhatunk valamilyen terméket bitcoinért.
vásárolhatunk dollárért, euróért, fontért valamelyik nemzetközi kereskedőnél.
"bányászhatunk" magunknak bitcoinokat egyénileg vagy valamelyik társulásban, ha van hozzá megfelelő hardverünk, és győzzük kifizetni a villanyszámlát...

Re: Funding Union! A Bitcoin üzlet.

Elküldve: 2014.02.04. 20:58
Szerző: nadint
Üdvözöllek a Fórumon !

Rég jártál erre.
Légy szíves olvasd el az azóta többször módosított Fórum Szabályzatot!
Ilyen módon már nem lehet topikot nyitni.

Úgy lehet, ahogy itt olvashatod :

viewtopic.php?f=71&t=4945

Re: Funding Union! A Bitcoin üzlet.

Elküldve: 2014.02.05. 12:05
Szerző: Johnny
OK Köszi :-) És Bocsi de nem tudtam!