doqxstudio írta:idlig. ennek az ötletnek azonnal gátat szab az emberi önzés és gyarlóság.
Na látom doqxstudio leírta egy mondatban is,de azért én is bekülöm,amit tágabban fejtettem ki
Nehéz a csalók ellen hadakozni. Egyrészt sokan vannak,másrészt többféle érdek is sérül,ha próbálsz küzdeni. Egyik ok például az érdektelenség a tagok részéről,vagy az a remény hogy még fizetni fog az oldal nekik és nem szívesen veszik,ha valaki elkezd "panaszkodni". Remek példa egy magyar oldal,ahol vannak,akik már évben mérhető ideig nem kaptak fizetést, mégse olvasni erről semmit a fórumokon... De általában nem szívesen nézik azokat fórumokon,akik túl sokat leplez le.
Például,ha megírod hogy az adott adminnak volt már oldala,ami bezárt ,vagy több is,akkor jönnek lobogtatni a kifizetési bizonyltaikat,hogy hát FIZET ...miről beszélek ?
na így nem egyszerű

és ahogy idlig is mondta korábban,hogy olyan oldalakra is felregisztrálunk,amiről tudjuk,hogy korábbi nemfizető oldal tulaja az admin,vagy lopott a script.
Ettől függetlenül létre lehetne hozni egy adatbázist,de ahhoz aktív tagok kellenek,akik viszik az ügyet és naprakészen frissíteni. Én úgy veszem észre ,hogy a legjobb csalók elleni fórumok sem képesek ezt megvalóítani. Kiadnak néha egy egy hírt,de valójában sokkal több a csaló,és az oldalaik is vígan élnek és megintcsak erre a bizonyos magyar oldalra gondolok,ami méga Clixten admin legmegbízhatóbb oldalak listáján is szerepelt sokáig...na látom volt valaki aki megírta a frankót végre...
http://www.emoneyspace.com/forum/index. ... msg3420831
Mondjuk az is igaz,hogy a friss oldalak nagy része hamar megszűnik,és fél 1 év múlva általában a töredéke éli túl,így egy olyan fórumon,ahol ezeket reklámozzák kétségtelen feszültséget kelthet,ha sűrűn kell az oldalakat a problémásak közé rakni hamar... Talán érdemes lenne emiatt erre külön oldal,csak a problémákra,csalókra összpontosítani és mondjuk a tényleg évek óta fizetők lehetnének rajta...nem tudom,de az biztos,nagyon nehéz ezt megvalósítani úgy ha nem elég ember támogatja,hanem csak azt várja hogy kapja az infót... az önzés elég nagy akadálya ennek.
Bár mostanában itt Netbizniszen hála Fru5t nek elsősorban elég jól meg van szervezve ez külön köszönet neki. Majd próbálok én is bekapcsolódni,mondjuk mostanában nem sok időm van