zsigtib írta:Néhány napja vagyok a fórumon, de ezidáig minden nap jelent meg egy új ptc oldal. Elbír ennyi új belépőt még a piac? Átlagosan hány oldalon kattintgat egy ember. És, hogy lehet kiszűrni, hogy melyik oldal fog fizetni vagy, hogy melyik oldal zár be 2-3 hónap után, amikor éppen már fizetnie kellene? Vagy egyszerre több oldalra érdemes beregisztrálni és lesz ezek közül olyan amelyik bezár és elúszik a pénz amit kerestünk, míg mások kifizetnek? Tavasszal kezdtem el használni a Neobuxot, most az ősszel gondoltam beregisztrálok más oldalakra is amiknek a hirdetéseit a Neobuxon láttam, kb. 12-13 oldalon voltam jelen, ebből ma 3 működik (két magyar). Ilyen nagy arányban zárnak be az oldalak vagy csak én választottam rossz oldalakat?
Igen.Az új megjelenésű oldalak közül 100-ból kb 95 fog bezárni 1 éven belül és kb a fele pár hónap után már nem létezik. A PTC alapvetően egy viszonylag alacsony nyereségű üzlet ,amiből csak pár oldal képes hosszútávon is megélni. Azok akik ezt másképp gondolják tönkremennek elég hamar. A PTC oldal tulajok,akik irreálisan magas összeget fizetek ki,és a kattolók,akik befektetnek az új oldalakba,aztán a megszűnés után,vagy egyik vagy másik fél,vagy mindkettő rosszul jár. Így a megfelelő taktika,hogy vagy évek óta fizető oldalakat csinálsz,vagy nagyobb mennyiségű oldalt kattintasz és ezekből pár még fizet is.
illetve kihasználod azokat a lehetőségeket,amik épp adódnak. Most pld ezek közül a paidverts talán a legnépszerűbb meg a war of clicks. Korábban az ojooo meg a ptcircle. Ide kell némi befektetés ,némi kockáztatás,cserébe kicsit többet lehet kivenni,mint csak kattolással. De ezek is előbb utóbb megszünnek,vagy vegetálni kezdenek,legalábbis ez a tapasztalatom.
Ám ami számomra elég meglepő tapasztalat,hogy a befektetést kérő és cserébe nagyobb nyereséget kínáló oldalak is el tudnak működni viszonylag sokáig,ami azt támasztja alá,hogy a kattolók pénzéből/befektetéseiből fenntartott modell - amíg meg nem bukik - is "életképes" akár évekig is. lyen volt a Probux nevű csaló oldal amely pld. 2 év után dobta be a törölközőt,holott már az indulásnál lehetett tudni,hogy korábbi csaló oldal tulajának újabb vállalkozása volt,de sikerült mégis fenntartani jó hosszú ideig vélhetően végig a tagok általi befektetésekből. De egyébként elképzelhető az is,hogy a hirdetésekből befolyó összeg is jócskán segített ebben,vagyis kvázi egy működőképes modell és a csalás egyfajta ötvözeteként bírta tovább.
De hogy pontosan milyen bevételi források állnak rendelkezésre a hirdetéseken kivül ami fenntarthatóvá tenne egy oldalt ezt nem tudom,ha van gyáltalán számottevő ezen kivül... Nyílván a tagsági díjak, a refbérlés (ahol van ilyen) önmagában nem profitos,sőt inkább viszik a pénzt,hisz ki fizetné ezeket,ha nem lennének nyereségesek? valószínűleg elég változatos helyeket keresnek ezeknek a pénzeknek a tulajok,hogy megfialtassák. Befektetik pld más PTC oldalakba,ahol tagságot vesznek és a saját oldaukról toborzott refekkel igyekeznek kivenni minél több pénzt. Nyílvánvaló ha tönkremegy az adott oldal,akkor ők sem tudnak fizetni. Vagy gondolom Forex,tőzsde,HYIP,meg egyéb helyekre,ahol még nagyobb nyereséget remélnek belőle,aminek az esélye elég kicsi,hacsaknem valaki vérprofi. Azt tudom hogy pld tőzsdén kb 80-20 az arány azok között,akik nyereségesk tudnak lenni hosszabb távon is. Forex is ugyanez lehet valszeg. El lehet 1-2 évig bohóckodni,d e avégén úgyis jön egy bukó,ami a pénz nagy részét elillantja. Saját tapasztalat:) Lehet 10 üzletből 9 nyereséges,ha az 1 több veszteséget "termel" ,mint amennyit megkerestél a 9-el. és általában a nyerséges üzletet az ember minél hamarbb lezárja,míg a veszteségest tovább szokta tartani,hátha megfordul a szerencse:)
Arra én is kiváncsi lennék,hogy a Neobux a Clixsense,vagy a Cash n Hits milyen módon maradt fenn holott nem tűnik annak,hogy sokkal másabb modellel dolgoznának,mint a többiek. Mármint azoknál,akik megpróbálják a hirdetésekből befolyó pénzeket és a kifizetéseket egynsúlbyna tartani.
Talán azért,mert ezeket az oldalakat választják a hírdetők elsősorban és sokan nemcsak pénzkivételre használják elsősorban,hanem hirdetésre is. Míg más oldalakon addig marad valaki,ameddig pénzt lát belőle,de nem költ hírdetésre...
A ptc hirdetésen kivűl vannak valszeg nagyobb nyereséget hozó bevételek Taskok,videók,felmérések. Gondolom ezeket is a többség a nagyobb stabilabb oldalakon szokta használni.
Ha ezt végíggondolom,akkor arra jutok,hogy valójában nem sok tere van a nagyok mellet az újonnan indulóknak,vagyis a piac ezeken kivül nem tud eltartani újabbakat,hiszen pld a neobux,vagy clixsense felhasználók és még néhány hasonló oldalon levők nagy része ezeket az oldalakat egész nap használja,hisz folymatosan jönnek újabb hirdetések,vagy taskokat,felméreseket töltögetnek és mellette nem jut idejük,vagy nem is akarnak más PTc oldalt használni.
Az olyan felhasználók,akik napi szinten több tucat,vagy még több oldlat is kattolnak,nos ezeknek a száma csekély,vagy nem jelent igazán fizetőképes keresletet. Általában a PTC oldalakat nagy részben indiaiak,pakisztániak és egyéb viszonylag szűk pénztárcával rendelkezők kattolák azzal a céllal,hogy pénzt keressenek vele és nem igazán érdekli,hogy mit néz,vagy nem is érti meg,mi van a hirdetésben,hirdetni meg pláne nem akar.(Mondjuk ezen én nem is csodálkozom,magam sem hirdetek saját pénzből csak ritkán,mivel egyszerűen nem éri meg,nem jön annyi regisztráló,hogy bejöjjön a hírdetés ára. Kizárólag nagyon friss oldalt érdmes reklámozni,ahol a refek ki is termelik a pénzt,vagy esetleg imázsépítés céljából,de ez már más tészta... és itt a 0.001$ os PTC hirdteés kategóriáról beszélek,ami nem kifizetödő. El lehet képzelni,hogy az 1 centes hirdetések hogyan érhetnék meg?) Talán a játékoldalak és a tőzsdés oldalak az egyedüli kivételek,amelykenek megéri hirdetni ...egy ideig egy oldalon,aztán ez is megszünik..és kész. A hirdetések másik része PTc, GPT,Forgalomcsere oldalak ,ami nem termel nyereséget,nem valós áru,így ebből nem is termelődik pénz,vagy jobban mondva kering apiacon belül,amíg egy oldal megszűnésével magával rántja a többit is és ez a pénz eltünik hirtelen a csalók kezében (akár tulaj,akár kattoló,vagy hacker)
Végeredményben az új oldalakra építeni nem lehet hosszabb távon semmiképp. 1-2 megmarad hosszabb távon,de inkább a stabil évek óta olalakon kell lehetőséget keresni Pld Taskok töltögetésével,ha tudsz mondjuk angolul,vagy megpróbálni refeket szerezni rá,ami elég kilátástalan meló,ahhoz képest,hogy mennyi időe kerül és mi lesz a haszon.
Vagy igyekezni kihasználni az új oldalakat addig,aemddig fennmaradnak. Vagy gyűjtesz rájuk refeket,vagy sokat hasnálsz azon az alapon,hogy valamennyi fizet is belőle... Azt is csínálhatod,hogy felpítesz egy imázst, saját oldallal és azt reklámozod,terjeszted, próbálod elhitetni,hogy te tudod,hogy mely oldalakat érdemes csinálni:) ha igaz,ha nem:))
Vagy te is belecsapsz egy PTC oldal létrehozásába gyűjtesz egy csomó refet az oldalaidra ,aztán lelépsz angolosan:)
Ez elég elterjedt modell egyébként. Hátránya,hogy kell hozzá némi technikai ismeret ,no meg vstag bőr,ha kifogásokat kell keresni,miért nem tudsz fizetni

))