borostyan írta:A GlobalTestMarketből 07. hó közepén kértem ki a pénzem, 1285 pontot = 14.800 Ft körüli összeg
Ha akartam sem tudtam volna Paypalra kikérni, mert magyaroknak csak csekkel fizetnek.
Ahogy ígérték, pontosan 30 nap múlva (augusztusban) megérkezett a csekk Canadából.
Ezzel bementem az OTP-hez, mert nekem ott van folyószámlám, és a kifizetés saját névre szóló bankszámlához van kötve. Az OTP-ben átvették a csekket azzal, hogy fedezetigazolás céljából a céggel fel kell venniük a kapcsolatot, és ez időt vesz igénybe. A folyószámlámon láttam az összeget, de az zárolva volt, egészen a mai napig. Úgyhogy csekkes fizetésnél is rá kell számolni két hónapot, mire a pénzt kézhez kapjuk.
Én is ezzel bajlódtam most,viszont nem kell teljes értékű számlát nyitni magas havidíjjal meg éves díjjal erre a célra (Forintszámla eleve nem is jó szerintem ,mivel dollárban kapod,de lehet hogy lehet nyitni egy usd alszámlát vagy eleve átváltják neked,igaz akkor ennek is van kölstége),hanem elég egy fapados devizaszámla,aminek se nyitási,se éves díja nincs,csak havi 1-200 Ft,legalábbis nekem ezt az összeget mondták. Nálam is 60 nap várakozási időt mondtak. Illetve azt mondták,hogy kb 10$ lesz a levonás. Azt nem tudom most,hogy a kifizetést (0.9% min:872ft) is beleszámítva,vagy nem,de valszeg ez még levoódik,tehát kb 50 dollárból marad 36$ plusz az a veszteség amikor átváltod forintra. Azt nem tudom,hogy OTPnél ezt meg lehet-e utána tenni rögtön vagy egy valutaváltóhoz kell-e menni...
deviaszámla feltételek OTPnél.
https://www.otpbank.hu/portal/hu/Bankszamla/Deviza
megtalálható letölthető pdfben a díjtáblázat is.