Szerintem, ez csak ideig-óráig fog működni, mert szó nélkül kitiltanak és pénzt nem látsz belőle. Ugyanis a go..le-nél sok okos ember éppen az ilyen próbálkozások kiszűrésével foglalkozik. És a napi 5 kattintás is sok, csak gondolj bele, ki azaz 'átlag' internetező aki minden nap a Te oldaladra téved, és mindig kattint a hirdetésekre. Még egy fontos dolog, hogy a hirdetésekre érkező kattintásoknál nézik az IP címet, és a gép alaplapi számát is.
pityuka0011: Igen, nézik az IP címet, de ez nem jelenti azt, hogy egy IP cím mögött egy felhasználó van. Például mikrohullámú internetszolgáltatók, akik neked csak egy
A Class IP-t adnak (
10.x.x.x) és több 100 felhasználójuknak
ugyanaz az a publikus (
külső, avagy gatewayen kívüli)
IP címe, iskolák, irodaházak, plázák stb... Az
alaplapi szám alatt nem tudom mit értesz. Nekem a webfejlesztés, linux rendszerüzemeltetés a munkám, de még nem találkoztam szó szerint
alaplapi számmal, és azt méginkább kizártnak tartom, hogy azt egy kliensoldali script (például
JavaSrcipt) látja.
Én a felhasználók azonosítását személy szerint az alábbi három információ összekapcsolásával oldom meg.
-
Felhasználó IP címe 
-
Kliens gép információi (
Képernyőfelbontás, böngésző és operációs rendszer típusa illetve verziószáma, HTML renderelő engine stb.)
-
A felhasználó gépén elhelyezett egyedi azonosítót tartalmazó süti
A szerveren van egy SQL adatbázisom, melyben
auto_increment ID-k szerint sorba vannak rendezve a nyilvántartott gépek, az összes elérhető adatukkal.
(
Ha csak az elmúlt 24 óra felhasználóit akarom nyomonkövetni, ahhoz kell az adatbázisba még egy oszlop, amely a látogatás dátumát és időpontját tárolja. Minden programlefutásnál a program egy ciklussal kitörli az összes 24 óránál régebbi látogatót.)
Akit érdekel, hogy működik bővebben, használja a Google-t vagy írjon a fórumba!