Kifizetett a noxo, áttettem Payeer-re és rögtön upgradeltem magam. Most már Starter vagyok. Pár másodperc alatt meg is történt.
Csak a Paysilk-ről Payeer-re átváltás volt vagy másfél óra.
Hasznos az oldal fenntarthatósága szempontjából, szerintem jó lépés, minket nem érint. Viszont, aki freeben nyomja annak ez nagyon rossz hír, max 3$ kérhető ki deposit nélkül, ami talán a minimum kikérési összeg, tehát a freek valószínűleg sokan abba fogják hagyni vagy az első kikérés után, vagy már lehet előbb is, ha elolvassák ezt.
Máshogy lehetetlen fenntartani egy oldalt. Mindenki ingyen akar sok pénzt keresni. Sokan mondják más oldalaknál, hogy az admin meglépett a pénzükkel mikor bezár egy oldal. Amelyik oldal néhány hét-hónap alatt bezár, azok veszteséggel zárnak be.
A "reklámcégek" keveset/nehezen fizetnek főleg ha kattintani nem kattint senki, csak megjelennek a reklámok. Ráadásul a felhasználók közül, aki tudja még a megjelenést is tiltja.
Én amelyik oldalt csináltam/ csinálom, mindig kattintok egy-két külsős reklámra. Nekem pár másodperc neki legalább valami bevétel.
A megjelenített ptc reklámok kis része valódi befizetős reklám. Egy része csere, más része belső egyenlegből vásárolt.
A ptc reklámokat is sokan ilyen/olyan botokkal "kattintják", hiába van különféle védelem, mindig van újabb és újabb robot program.
Rázúdulnak az orosz/ keleti emberkék csinálják a fake referáltakat és szinte lehetetlen védekezni ellene, mert mindig van újabb csalás amivel meg tudják csinálni.
Sokáig kell menni egy oldalnak, mint pl a GAB, hogy az emberek el kezdjenek bízni benne, befizetni és akkor egy ilyen ROI-val már talán fenntartható.
Szerintem előbb vagy utóbb a PTC-s világ meg fog változni.
Be kell látnia előbb vagy utóbb minden PTC-s oldalnak, hogy befektetés nélkül nem lesz haszon sohasem. A GAB példáját szerintem át fogja venni más oldal is.
Ezt mint régi ptc weboldal üzemeltető anno a HungaryAds.cloud-ot üzemeltettem, ezt alá tudom támasztani, bár én nem a veszteség miatt zártam be, de nagyon nagy minusszal lett vége, és még a host is beszívatott mert a kifizetett hónapom alatt lelőtte a szervert és még onnan sem kaptam pénzt. De ebből tanultam, hogy csak fizikai gépet érdemes bérelnem. Persze én mást is csináltam/csinálok nem csak azt a weboldalt, ezért is lőtték le a szervert alólam a románok (Romániai szerverem volt).
Úgyhogy aki szereti az ilyen oldalt, az értse meg, hogy nem azért csökkennek a bevételek, hogy lehúzzanak, hanem hogy fenntartható legyen az oldal.
De nem ám, és nálam ugyan ez az arány, 10-ből jó ha egy kattolt egyáltalán egyet is pályafutása után, és kb 20-ból egy aktív, az összes többi hulladék, kapod-kapod de nincs igazán ebből szinte semmi hasznod. És pontosan az lesz a hatása szerintem amit írtál, nem fognak a freek kattolni, be meg nem akar fizetni senki....
Megérkezett nekem is az 1. kifizetésem.
3 nappal ezelőtt kértem ki.
Foxy-ra és EMS-re is kitettem, amiért ha jól tudom jár egy DR. Ezt is jeleztem a fórumban.
Érdekes ez a reflink reklámozás az oldalon. Kíváncsi vagyok hogy számolja el ezeket, mert én már legalább 3000 kreditet elhirdettem erre + legalább 10000 banner-t is, de mégsem látom magamat még a lista legalján se!
Én azt hittem, csak simán hirdetni kell a reflinkedet minél több oldalon, de ezek szerint nem olyan egyszerű a dolog.
Mindegy, inkább hagyjuk a dolgot.
A banner-t nyilván csak refszerzésre használom, mint mindenki. Tudom, ezekre nagyon kicsi a rákattintási arány.
Na ez az, hogy ezek szerint nem számol el minden reflinkre való kattolást.
Lehet, hogy pl. az se mindegy, hogy 5mp-es vagy 30mp-esek a linkek.
De ez akkor is félrevezető az admin részéről, hogy azt írja bármilyen oldalon lehet hirdetni.
Idézem: "Promote your referral link everywhere and you could be a winner."
Akár egy egyszerű google analitics oldalon is sok dolgot meg lehet tudni.
A linket hányszor nézték, mennyi ideig. Különféle "minőségi statisztikákat".
Ez is mindig kevesebbet mutat, mintamennyit pl a script számol.
A hosting szolgáltatója is mutat bizonyos statisztikákat.
De vannak fizetős analitikai szolgáltatások is amik nagyon részletes adatokat számolnak.
Na akkor, megpróbálom az EasyHits4U-val.
Easy Rotator-ba (https protokollal) betettem a GAB-os reflinkemet https-sel. Ha jól értem ezt a linket https://easyhits4u.net/122060/ kell hirdetnem más oldalakon. Ezt elvileg a GAB elszámolja? Gondolom magán az EasyHits4U-n is lehet ezt a rotator linket hirdetni.
Akkor ezek szerint Rookie tagsággal $3.43 a haszon 2 hónap alatt? Refekkel vagy anélkül?
3 nappal a tagság lejárta elött kértem ki ugy hogy a rookie tagságal $5 a haszon. Ami jár reff a tagság vásárláskor az van. Most jelenleg 8 reff van abbol 2 aktiv
Megvettem az 50$-os tagságot, hogy tudjatok kb kalkulálni, grid nélkül a reklámokból ma 0,64$ jött be, aktív refem alig van így az elhanyagolható. Tehát ha ezzel lehet számolni az 90 nap alatt 57,6$. Mindenki döntse el, ez jó vagy nem, ezen a grid tud valamennyit javítani.