Á, már nem adnak olyan sokat a bankban,

persze lehet, hogy bankja válogatja.
Az én bankomban ilyen tized meg század %-os éves kamattal számolnak mostanában (ez úgy féléves adat).
De mivel az MNB alapkamattól függ a dolog, most is úgy lehet valahogy, mert azt meg azóta vagy csökkentették vagy szinten hagyták tudtommal.
No meg az infláció is úgy a 0%-ot nyaldossa mostanában hol lentről hol fentről. No mindegy.
Scarlet:
Betoltam én is a határidő előtt vagy 1 órával, mert nem bírtam ki. A 10% az tényleg túl vonzó.
Meglátjuk hogyan tovább.
Holnap is stratégiai döntést kell hoznom, mert lejár a tagságom.
Vagy havi goldra hosszabbítanám 1 hónapig még, vagy éves goldra.
Havi gold mellett az szól, hogy adventkor, karácsonykor biztos lesz kedvezmény (10-20 %) az éves goldra, így akkor kéne venni.
Ha viszont holnap vennék éves goldot, már tolhatnám föl az RR-jeimet mondjuk 700-ra - havi golddal max. 500-at lehet, és épp annyi van.
Számolgattam ma is rendesen. Egyre jobban kezdem átlátni itt a csíziót, ahogy telik az idő, és tapasztalok.
Hogy hány RR az optimális az egyes tagságoknál azt próbáltam kiszámolni, megbecsülni (kizárólag autopay-es hosszabbítás esetére). Megbecsülni, mivel a dolog nagyon függ az átlagos AVG-től.
Ha pl. 6,0-ás AVG-vel számolunk, akkor éves goldnál a max. 2000 RR hozza a legtöbb profitot, bár csak napi 2,5 centtel többet, mint 1750 RR-nél.
Az első 1 hónapomban (2016. nov.1-29.) nekem 5,6928 volt az átlagos AVG-m.
Mondjuk ez 2 okból is torz lehet:
1. Ekkor kezdtem a bérlést, és tudjuk hogy az elején még kisebb az átlaguk, mint mondjuk 1 hét utántól.
2. Voltak technikai gondok, amik miatt pár, az átlagnál jóval alacsonyabb AVG-jű nap is volt.
De a technikai malőrök - nálam legalábbis - gálánsan korrigálva lettek, ami úgy tűnik nem az AVG-ben mutatkozik meg - bár ott is, - hanem inkább az alacsony autopay összegekben - szóval úgy tűnik az oldal pár napig (nálam legalábbis,) kevesebb pénzt vont le, mint amennyibe az autopay normál esetben került volna.
Szóval ez elég pesszimista becslés - remélem

- de 5,6928-as átlag AVG-nél az 1000 RR hozza a legjobb profitot - számításaim szerint - éves gold esetén.
Aztán van még egy adat, amivel számolhatok: Fealar elküldte nekem pár hete az elmúlt kb. 1 évre vonatkozó RR kimutatását.
Ebből egy elég szép - átlag 6,3 körüli AVG olvasható ki, ráadásul ez vagy 10-12 havi átlag, szóval hosszabb időszak.
Bár azt nem tudom Fealar cserélt-e és ha igen, mennyit.
Szóval, ha ezt a nagyon szép, 6,3-as AVG-t vesszük, természetesen akkor is a 2000 RR a legprofitosabb éves gold esetén.